WróćWydrukuj

Wegański mus czekoladowy z Tofu

Składniki:

• 340 g tofu
• 200 g gorzkiej czekolady
• 1/2 szklanki wody
• 1/2 szklanki cukru
• dodatki smakowe np. 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1 łyżka likieru pomarańczowego, 1/3 łyżeczki cynamonu, szczypta ostrej papryki

Sposób wykonania:

Wodę wlać do rondelka, dodać cukier i mieszając podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Gdy syrop zacznie się gotować odstawić z ognia. Czekoladę połamać na kosteczki i roztopić. Dodać smakowe dodatki, następnie wlać gorący syrop i tofu z opakowania, wszystko zmiksować blenderem na gładki mus. Przelać do kieliszków lub szklanek i schłodzić przez pół godziny. Udekorować wiórkami czekolady lub owocami np. malinami.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#8307 Ekologiczne tofu naturalnee 200g
#8308 Tofu twarde 349g
Przepisy Gotowanie