WróćWydrukuj

Jajka faszerowane jalapeno

Składniki:

• 4 jajka
• 3 łyżki marynowanej zielonej papryczki jalapeño
• 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
• 1 łyżeczka oliwy extra virgin
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 2 łyżki majonezu
• sól morska
• świeżo zmielony czarny pieprz
• szczypta cukru
• majonez (dodatkowo do dekoracji)
• szczypiorek (dodatkowo do dekoracji)

Sposób wykonania:

Jajka delikatnie włożyć do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyłożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem. Papryczkę odcedzić i drobno posiekać na desce. Dodać do żółtek razem ze szczypiorkiem, oliwą, natką, majonezem, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem. Wymieszać i wyłożyć w połówki białek. Udekorować majonezem wymieszanym ze szczypiorkiem.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#10716 Oliwa z oliwek extra virgin - Kalamata 500ml
#10718 Oliwa z oliwek extra virgin - Kreta 500ml
#3218 Papryka chili Jalapeno w zalewie 570g
#3217 Papryka chili Jalapeno w zalewie 330g
Przepisy Gotowanie