WróćWydrukuj

Czerwona pasta curry z mięsem drobiowym

Składniki:

• 15 ml oleju do woka Thai Pride
• 40 g czerwonej pasty curry Thai Pride
• 40 ml wody
• 150 g mięsa drobiowego
• 60 g pędów bambusa Thai Pride
• 160 ml mleczka kokosowego Diamond
• 20 g liści bazylii
• 5 g czerwonej papryczki chili

Sposób wykonania:

1. Mięso drobiowe pokroić w plastry i obsmażyć na rozgrzanym woku tak, by nabrało złocistego koloru.
2. Dodać czerwoną pastę curry i wymieszać z mięsem.
3. Następnie dodać wodę i zagotować.
4. Wlać mleczko kokosowe, pędy bambusa i całość ponownie zagotować.
5. Gotowe danie udekorować liśćmi bazylii oraz papryką chili.
6. Danie można podawaćz ryżem, makaronem ryżowym bądź z makaronem sojowym

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#8452 Mleczko kokosowe 400ml
#8887 Olej do woka 295ml
#9028 Papryka chili, suszona, cała 100g
#8727 Pasta curry czerwona 50g
#8948 Pędy bambusa - paski 227g
Przepisy Gotowanie