WróćWydrukuj

Zieloną pastę curry z polędwicą wołową

Składniki:

• 15 ml oleju do woka Thai Pride
• 40 g zielonej pasty curry Thai Pride
• 40 ml wody
• 60 g bakłażana
• 150 g polędwicy wołowej
• 160 ml mleczka kokosowego Diamond
• 20 g liści bazylii
• 5 g czerwonej papryczki chili

Sposób wykonania:

1. Polędwicę wołową pokroić w plastry i obsmażyć na rozgrzanym woku.
2. Dodać zieloną pastę curry i wymieszać z mięsem.
3. Następnie dodać wodę i zagotować.
4. Pokroić bakłażana w plastry, dodać go do woka wraz z mleczkiem kokosowym, całość ponownie zagotować.
5. Gotowe danie udekorować liśćmi bazyli oraz papryką chili.
6. Danie można podawać z ryżem, makaronem ryżowym bądź z makaronem sojowym

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#8452 Mleczko kokosowe 400ml
#8887 Olej do woka 295ml
#9028 Papryka chili, suszona, cała 100g
#8728 Pasta curry zielona 50g
Przepisy Gotowanie