WróćWydrukuj

Kisiel wiśniowy z tapioką

Składniki:

• 200g wiśni
• 100ml wody
• 2-3 łyżki cukru kokosowego
• 15g tapioki
• szczypta cynamonu
• 1 goździk
• 4-5 sztuk kardamonu

Sposób wykonania:

1. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier oraz przyprawy.
2. Garnek ustawić na małym ogniu i gotować, do momentu, aż wiśnie zaczną się rozpadać.
3. Kuleczki tapioki dodać do ugotowanych wiśni.
4. Całość gotować około 3-4 minut, następnie przelać do kubeczków/szklanek lub pucharków i odstawić na minimum 30 minut.
5. W tym czasie kuleczki tapioki zaczną pęcznieć, zagęszczając kisiel.
6. Kisiel można podawać z jogurtem naturalnym.

Polecane produkty do przyrządzenia posiłku:

#5128 Cukier kokosowy BIO 250g
#21342 Cynamon mielony 100g
#21339 Kardamon czarny 50g
#6608 Tapioka - perełki 400g
Przepisy Gotowanie