Tom Yum - ostro-kwaśna zupa tajska
4 porcje
Składniki:
• Zupa Tom Yum THAI PRIDE• Pędy bambusa THAI PRIDE
• Grzyby Shiitake DIAMOND
• Makaron ryżowy 3 mm FARMER
• Mleczko kokosowe AROY-D
• krewetki lub pierś z kurczaka lub filet z łososia
1. 800 ml zupy Tom Yum oraz 280 g odsączonych pędów bambusa włożyć do garnka, dodać 300 ml mleczka kokosowego.
2. Następnie wrzucić grzyby Shiitake (jeśli są drobne - włożyć w całości, większe kawałki - pokroić pionowo w ćwiartki).
3. Podgrzewając całość, dodać (w zależności od wybranej wersji zupy) krewetki albo pokrojoną drobno pierś z kurczaka albo kawałki łososia.
4. Gotować kilka minut.
5. Makaron przyrządzać wg sposobu podanego na opakowaniu.
6. Połączyć zupę z makaronem w głębokich miseczkach.