Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Kokosowy pudding z tapioki z mango

Kokosowy pudding z tapioki z mango

wydrukuj

Składniki:

  • 800 ml mleczka kokosowego
  • 1/3 szklanki perełek z tapioki
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • szczypta soli
  • 1 mango

Sposób wykonania:

1. Tapiokę zalać mleczkiem kokosowym i odstawić na godzinę.
2. Po upływie 1h dodać cukier trzcinowy oraz sól.
3. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut do momentu, aż perełki tapioki staną się miękkie i przezroczyste.
4. Ugotowaną tapiokę przelać do pucharków/miseczek/słoiczków, pozostawić na kilka do kilkunastu minut, aby delikatnie zgęstniała.
5. Mango obrać, pokroić w kostkę, zmiksować blenderem i wyłożyć na pudding z tapioki.
6. Całość odstawić do lodówki, podawać schłodzony.

 

UWAGA: Zamiast świeżego mango można użyć puree z mango Alphonso lub puree z mango Kesar.

Przepisy Gotowanie