Kurczak Tom Yum
4 porcje
wydrukujSkładniki:
- 2 podwójne filety z kurczaka
- 2 łyżki pasty Tom Yum Thai Pride
- sos sojowy Lee Kum Kee
- sos rybny Cock
- mleko kokosowe Bonasia
- papryka chili
- czosnek
- makaron ryżowy 3mm Farmer
- orzechy pinii
1. Przygotuj marynatę do kurczaka z następujących składników: mleko kokosowe, pasta Tom Yum, sos sojowy, sos rybny.
2. Filety z kurczaka włóż do marynaty i odstaw do lodówki na godzinę.
3. Na patelni podsmaż paprykę chili i czosnek.
4. Dodaj marynowane filety z kurczaka i podsmaż.
5. Przygotuj makaron według zaleceń.
6. Na koniec posyp danie orzeszkami pinii.
Makaron ryżowy 3mm, bez glutenu, 400g
Mleczko kokosowe, 400ml
Pasta Tom Yum, 195g
Sos rybny, 300ml
Sos sojowy, jasny, 150ml