Sposób wykonania:
1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
2. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dorprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z mąką
3. Rozgrzać patelnię (najlepiej głęboką), wlać olej i gdy będzie gorący włożyć kurczaka. Na większym ogniu smażyć przez około 2-3 minuty, następnie dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć dalej około 1 minutę, mieszając cały czas.
4. Dodać pokrojonego na małe różyczki brokuła oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć około 2-3 minuty (do momentu aż warzywa nieco zmiękną), dodać kukurydzę.
5. Dodać ugotowany wcześniej makaron i smażyć przez około 1 minutę.
6. Wlać sos teriyaki, wszystko dokładnie wymieszać, chwilę podgrzewać (cały czas mieszając)
7. Gotowe danie posypać sezamem.
Danie można modyfikować dodając inne warzywa (np. marchew) lub zmieniając kokurydzę z puszki na mini kolby kukurydzy DIAMOND.
Jeśli preferujesz pikantne smaki, można dodać posiekaną papryczkę chili