Nawigacja Szukaj

KK Polska - Wyszukane z Dalekich Krain

Czerwona pasta curry z mięsem drobiowym

wydrukuj

Składniki:

  • 15 ml oleju do woka Thai Pride
  • 40 g czerwonej pasty curry Thai Pride
  • 40 ml wody
  • 150 g mięsa drobiowego
  • 60 g pędów bambusa Thai Pride
  • 160 ml mleczka kokosowego Diamond
  • 20 g liści bazylii
  • 5 g czerwonej papryczki chili

Sposób wykonania:

1. Mięso drobiowe pokroić w plastry i obsmażyć na rozgrzanym woku tak, by nabrało złocistego koloru.
2. Dodać czerwoną pastę curry i wymieszać z mięsem.
3. Następnie dodać wodę i zagotować.
4. Wlać mleczko kokosowe, pędy bambusa i całość ponownie zagotować.
5. Gotowe danie udekorować liśćmi bazylii oraz papryką chili.
6. Danie można podawaćz ryżem, makaronem ryżowym bądź z makaronem sojowym

Przepisy Gotowanie